Ongeveer 35% van de Nederlandse bevolking heeft een fors overgewicht. Een percentage van ongeveer 15% kampt met obesitas. (onderzoek Volksgezondheidszorg 2015)

 

Ongeveer 85% van de vrouwen is niet tevreden over haar lichaam,voelt zich onzeker en zou wel een paar kilo's kwijt willen.

 

Op deze site deel ik tips die het afval proces makkelijker maken. Je kunt je BMI checken, je calorie behoefte en het soort lichaamstype dat je hebt.

Voordat je begint met trainen en sporten, is de voedingscheck een must. Afvallen is 80% afhankelijk van voeding, en 20% van lichaamsbeweging. Beide zijn heel belangrijk, maar voeding neemt hierin de overhand omdat hier de basis ligt van de balans in o.a. je hormoonhuishouding.

.

Een gezond lichaam en daarmee goed functionerend hormoonsysteem gaat vaak gepaard met verlies van overtollig vet, en als het goed is komt dit in dit geval ook niet terug. Je hormonen zijn daarbij de sleutel naar een slanker lichaam.

Ik raad iedereen die af wil vallen daarom aan om een voedingspatroon te volgen die je hormoonhuishouding weer in balans brengt, en houdt!

In een consult kunnen we hier samen naar kijken en je kunt dit plan bij mij bestellen!

BOEK HIER EEN AFSPRAAK

 

Lees hier verder over de verschillende lichaamstypen