Ik ben geen voorstander van diëten. Diëten zijn namelijk maar tijdelijk effectief en leren je niet hoe je de rest van je leven gezond kan leven. Vaak zijn diëten een tijdelijk crash en zelfs een negatieve aanslag op je lichaam.

 

Als je al verschillende lijnpogingen hebt gedaan en specifieke diëten hebt gevolgd, heb je vast wel gemerkt dat het iedere keer moeilijker voor je wordt om gewicht te verliezen. Hoe dat komt nou?

In grote lijnen: uit "zelfbescherming" van je lichaam. Een overlevingsstrategie van je lichaam is  de spaarstand. In deze stand houdt je lichaam al het vet wat het heeft vast, en neemt het heel snel vet op als het wat binnenkrijgt. Hierdoor is gewichtstoename vrijwel gegarandeerd.

Het is dus vaak een kwestie van je lichaam geven wat het echt nodig heeft, voor dat het doet wat jij wil. En daarmee bedoel ik echt wat het nodig heeft, dus geen koekjes, frisdrank of Mc'Donalds, maar echte, volwaardige voeding met veel vitaminen, mineralen en andere belangrijke stoffen die je lichaam dagelijks nodig heeft om normaal te kunnen functioneren.

Je lichaam moet niet denken dat het in nood verkeerd, of verkeerd behandeld wordt, want dan verlies je de controle. Daarom is het zo belangrijk om goed en regelmatig te eten.

In mijn programma's eet je dan ook minimaal 4 kleinere (meestal 6) maaltijden per dag, in plaats van 3 grote. Om zo elke keer een signaal aan je lichaam te geven, dat er voldoende gezond voedsel is, en het kan ontspannen. Als het gezonde voeding is, zal je daar echt niet van aankomen.


Met dit gezegd ben ik dus een voorstander van een gezonde lifestyle. Ik vind het belangrijk om een optimaal functionerend lichaam te hebben zo lang ik leef, dus geef ik mijn lichaam ook de beste voedingstoffen en elimineer ik zo veel mogelijk stoffen die dit proces tegenwerken.

Ik help jou heel graag om ditzelfde te doen zodat je kunt genieten van de nieuwe energie en levenslust die je hiervoor terug krijgt!