Magnesium is een heel belangrijk mineraal met ontzettend veel functies in ons lichaam, met name onze energiestofwisseling. 


Zonder magnesium in ons systeem, kunnen wij vitamine B1 en B6 (belangrijk ter preventie van PMS) niet opnemen, en zonder magnesium vindt er weinig celenergie (ATP) in ons lichaam plaats.

Je kunt je hierbij dus voorstellen, dat magnesium heel belangrijk is als je een gezond energiek lichaam wilt, en zelfs zou willen afvallen. 


Een tekort aan magnesium kun je herkennen aan de volgende punten:


  •  Je hebt weinig energie en voelt je futloos
  • Je hebt een grote behoefte aan suikers/chocolade
  • Je hebt regelmatig last van spierkrampen,spierpijn of trillingen
  • Je hebt last van allergieën
  • Je voelt je prikkelbaar, nerveus of angstig
  • Je slaapt slecht
  • Je hebt last van menstruatieproblemen/PMS
  • Je hebt snel last van ontstekingen

Magnesium wordt in de dunne darm opgenomen in ons lichaam, en wordt extra verbruikt tijdens stressvolle periodes. Het is daarom belangrijk extra magnesium te gebruiken als je veel stress ervaart.
 

Voeding met een relatief hoog gehalte in magnesium zijn:


♥  Pompoenpitten & zonnebloempitten
♥  Avocado
♥  Bananen
♥  Cashewnoten & Amandelen
♥  Cacao (donkere chocolade v.a. 72%)
♥  Spinazie
♥  Zalm, heilbot
♥  Zwarte bonen & Lima bonen
♥  Bruine rijst

Eet hier dus voldoende van voor meer energie!

Hierbij is het ook nog eens afhankelijk van de conditie van je dunne darm hoeveel je daadwerkelijk opneemt! (Beschadigingen in de darmen zorgen namelijk voor een vermindering in opname van mineralen en vitaminen!)
 
 
Hiernaast kun je er ook voor kiezen om een magnesium supplement te gebruiken. Ik raad hierbij wel aan een spray te gebruiken in plaats van een capsule, omdat je huid magnesium sneller opneemt. 
Dit is tevens ook een goede indicator voor een tekort aan magnesium. Wanneer de spray prikt, betekend het dat je een tekort hebt. Dit gaat na een aantal dagen als het goed is weer over.
 
Voor meer vragen hierover, neem gerust contact met me op.
 
Liefs,